„Un suflu de aer proaspăt în zgomotul asurzitor al veștilor rele” – Episcopul Damaschin despre basilica.ro

În mesajul de felicitare pe care l-a transmis echipei Agenției de știri Basilica la împlinirea a zece ani de activitate, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul a spus că binele de știut este un suflu de aer proaspăt „în zgomotul asurzitor al propagării exagerate mai mult a veștilor rele decât a binelui îndemnător la imitare”.


Dragi ostenitori ai Agenției de știri Basilica,

Sunt zece ani de când mediul online a primit un suflu de aer proaspăt prin binele de știut pe care îl împărtășiți celor dornici sincer de cunoaștere nefalsificată, nefardată, îmbucurătoare și mărturisitoare.

Cuvintele sunt multe și amestecate în acest mediu eterogen. S-ar părea, uneori, că vocea Bisericii se stinge în zgomotul asurzitor al propagării exagerate mai mult a veștilor rele decât a binelui îndemnător la imitare.

Cred însă, cu toată tăria, că sămânța aruncată de dumneavoastră este ocrotită și făcută roditoare de Duhul Sfânt, Care suflă unde nu te aștepți și unde voiește El, din dragostea nemărginită față de omul însetat de adevăr, de lumină și de sens.

În zi de sărbătoare, primiți, vă rog, și felicitările mele sincere, izvorâte din respectul pe care vi-l port pentru osteneala neprecupețită pe care o depuneți în lucrarea mare, diversă și plină de răspundere din Biserica lui Hristos.

Mă rog lui Dumnezeu ca rodirea anilor trecuți să fie bineprimită înaintea Lui, iar vremile ce urmează să le umpleți, ca și până acum, cu binecuvântate împliniri în via Domnului.

La Mulți ani!
Cu dragoste întru Hristos,

† Damaschin Dorneanul
Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților


Vezi și: Episcopul Hușilor: Agenția de știri Basilica înseamnă «templul» cultivării constante și discrete a frumosului și binelui


Foto: arhiva Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente