Un sfârșit de săptămână dedicat copiilor și părinților. Îndemnul Patriarhului

Anul acesta, Duminica Părinților și a Copiilor în Patriarhia Română urmează imediat după Ziua Internațională a Copilului, o ocazie bună pentru părinți să petreacă mai mult timp cu copiii, așa cum recomandă Patriarhul României.

Cele două sărbători formează astfel un weekend al părinților și copiilor, al familiei creștine.

„Îi îndemnăm pe părinţi să acorde mai mult timp copiilor, să-i ajute să cultive credinţa, speranţa şi dragostea, libertatea de a face binele, nu răul, să aducă bucurie celor din jurul lor, să prețuiască spiritualitatea şi tradiţiile poporului român, oriunde s-ar afla”.

„De asemenea, îi îndemnăm pe copii să iubească mai mult pe părinţii şi dascălii lor, să se roage pentru ei şi să le arate recunoştinţă”, a transmis Patriarhul Daniel.


Mesajul Patriarhului către părinţi şi copii


De ce insistă Patriarhul României asupra acestui aspect? Pentru că „legătura armonioasă și afectivă cu părinții, care este mai intensă la vârsta copilăriei, constituie componenta principală a formării copilului”.

„Nimic nu este mai de preț, nicio investiție nu este mai mare în lumea aceasta decât educația creștină”.


7 citate duhovnicești ale Patriarhului Daniel despre educația copiilor


Iată, așadar, un prilej bun de a petrece acest sfârșit de săptămână în familie, alături de copii prin recreere, educație și rugăciune.

La mulți ani, părinți! La mulți ani, copii!

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Comentarii Facebook


Știri recente