Un preot din diaspora: Țara se iubește acasă, dar și pe microbuzele care o duc la muncă în străinătate

Un preot din diaspora, Ioan Florin Florescu, a postat pe blogul său personal un „Mic îndrumar despre cum să iubești o țară peste care soarele nu apune niciodată”.

Cu prilejul Zilei Naționale a României, Părintele Florin spune că „țara se iubește învățându-i limba, vorbind-o corect în lume și scriind-o cu diacritice pe Facebook”, dar și „cunoscându-i istoria, nu repetând lozinci despre istoria ei”.

Țara se iubește citindu-i cărțile și plătindu-i cum se cuvine scriitorii, artiștii, învățătorii și litrul de lapte de la țărani. Restaurându-i casele memoriale abandonate, vizitându-i muzeele și construindu-i drumuri. Țara se iubește ținându-ți cuvântul, îndeplinindu-ți promisiunile și plătindu-ți datoriile. Aruncând chiștocul la coșul de gunoi și respectând viteza legală în localitate.

În finalul îndrumarului său, clericul spune că „țara se iubește acasă, dar și pe microbuzele care o duc la muncă în străinătate” și adaugă:

De mai multe ori se aud „mamă” și „tată” în Spania, Italia și Anglia decât în Moldova, Muntenia și Ardeal. Țara se iubește și atunci când cere pâine și casă în toate limbile pământului.

Vezi integral pe blogul Jurnal scoțian.

Părintele Ioan Florin Florescu de la parohia românească Edinburgh (Scoția) a fost desemnat recent preot misionar al comunității române din Islanda.

Foto credit: Doxologia / Oana Nechifor

Comentarii Facebook


Știri recente