Un preot de la Mănăstirea Radu Vodă le-a oferit românilor din Dubai lumina de Înviere

Un preot de la Mănăstirea bucureșteană Radu Vodă a fost delegat de Patriarhul României să călătorească în Dubai pentru a oficia în comunitatea românească rânduielile şi slujbele bisericeşti prilejuite de praznicul Învierii Domnului.

În misiunea desfășurată în perioada 21 aprilie – 1 mai 2019, Protosinghelul Iachint Vardianu a slujit în limba română în biserica ortodoxă a comunităţii siriene, care poartă hramul Bunei Vestiri și care se află în cartierul Jebel Ali.

Activitatea liturgică a constat în oficierea Deniilor de luni până vineri, a Slujbei Învierii şi Sfintei Liturghii din noaptea Sfintelor Paşti, dar şi a Tainei Spovedaniei pentru credincioșii români din Dubai.

Pe lângă programul liturgic specific Săptămânii Pătimirilor, părintele protosinghel a oficiat Taina Botezului pentru un prunc născut în urmă cu două luni și a onorat invitația mai multor credincioși de a le sfinți locuințele.

Românii ortodocși din Dubai au prezentat un interes deosebit pentru participarea la slujbele specifice Săptămânii Pătimirilor și în special la slujba Învierii. Potrivit Părintelui Iachint Vardianu, în noaptea Sfintei Învieri aproximativ 800 de persoane au mers în biserica comunităţii siriene pentru a primi lumină și pentru a participa la Sfânta Liturghie.

Printre ortodocşii români s-au aflat şi credincioşi greci, sârbi şi ruşi.

Protos. Iachint Vardianu împreună cu credincioși români în Biserica comunității siriene din Dubai. ©Basilica.ro

Prezența preotului român în Dubai s-a datorat Doamnei Carmen Paiu, coordonatoarea comunităţii româneşti din Emiratele Arabe Unite.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente