Un om care împletea mereu rugăciunea cu milostenia

La Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitatea nemțeană Cuiejdi, Protopopiatul Piatra-Neamț, a fost oficiată duminică, 3 august, o slujbă de pomenire pentru părintele profesor Constantin Mihoc, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București și fost paroh al Parohiei Ortodoxe Române „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Berlin, la 5 ani de la trecerea sa la Domnul, informează Ziarul Lumina.

Prin grija părintelui Florin Gheorghe Sfarghie, parohul Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Cuiejdi și la dorința credincioșilor, la această parohie, în fiecare an în luna august, se oficiază slujbe de pomenire pentru cel care și-a pus viața la temelia bisericii din Berlin. Și anul acesta la slujba Parastasului, oficiată după Sfânta Liturghie, au participat foști colegi de seminar și de facultate, membri ai familiei, precum și numeroși credincioși care l-au avut ca părinte duhovnicesc. „Pentru parohia noastră a fost un moment deosebit. Cu toții ne-am amintit cu mare drag de părintele. A fost un preot deosebit, un coleg cum nu mai întâlnești niciodată și un mare rugător, un om care împletea mereu rugăciunea cu milostenia. De fiecare dată când ajungea în România, slujea și la mine în parohie. Îi cunoștea pe aproape toți oamenii de aici, iar credincioșii îl îndrăgeau, dovadă că și acum se adună în jurul meu și îl pomenim cu dor. Eu îl simt permanent la slujbă lângă mine. După slujba Parastasului a urmat agapa frățească la care a participat cu mare emoție tot satul. Fratele părintelui Constantin Mihoc, părintele Dan Mihoc de la Suceava, care a fost prezent la slujba de pomenire, a rostit un cuvânt de învățătură la finalul Sfintei Liturghii, aducându-ne tuturor aminte de prezența iubitoare și plină de lumină a părintelui Constantin”, ne-a spus pr. Florin Gheorghe Sfarghie.

În ziua de 4 august 2009, în timp ce lucra cot la cot cu cei câțiva muncitori pe șantierul viitorului locaș de rugăciune din Berlin, zidul unei construcții mai vechi s-a dărâmat peste părintele Constantin și peste cel care îi era alături. Părintele Constantin a rămas viu în sufletele celor care l-au cunoscut, prin povățuirile sale duhovnicești, dar mai ales prin faptele sale, demne de un vrednic slujitor al Sfântului Altar. Familia părintelui profesor Constantin Mihoc i-a făcut prastas joi, 31 iulie, la Biserica „Buna Vestire” din Suceava.

Comentarii Facebook


Știri recente