Un oaspete de seamă și o nouă conferință la Capela Sf. Siluan Atonitul de la Centrul Bisericesc românesc din München

Vineri seara, 31 ianuarie 2014, vom avea bucuria de a-l avea ca oaspete la Capela „Sf. Siluan Atonitul” de la Centrul Bisericesc (Paul-Heyse-Str. 19, 80336 München, U4, U5 stația Theresienwiese), pe părintele Prof. Dr. Daniel Benga, conferențiar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, informează www.cbrom.de

Părintele Daniel Benga va sluji împreună cu Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul Taina Sfântului Maslu, începând cu orele 18:00, iar în continuare va prezenta conferința „Sfânta Liturghie – marele Paște al Bisericii”.

În prima parte a conferinței, plecând de la etimologia Paștelui ca trecere, părintele va vorbi despre „trecerea” din spațiul și timpul lumii în timpul veșnic al lui Dumnezeu, interpretând unele texte liturgice Apoi, în a doua parte, va vorbi despre „trecerea” noastră din Biserică în lume, pentru a vesti și altora noua viață în Hristos și iubirea Sa pentru toți oamenii.

Născut în anul 1972 în localitatea Recea din județul Brașov, Părintele Daniel Benga este căsătorit, fiind și tată a trei copii. Este doctor atât al Facultății de Teologie din București cât și al Universității Friedrich Alexander din Erlangen-Nürnberg. Pe lângă activitatea cărturărească, părintele Daniel are și o bogată activitate pastorală al cărei centru este Biserica Cuibul cu Barză din București. Cunoștințele sale teologice, experiența pastorală și cea didactică și implicarea sa în viața concretă a Bisericii, îl fac să vorbească cu multă competență, dar și cu multă căldură sufletească.

Comentarii Facebook


Știri recente