Un nou Protopopiat în Spania

Un nou Protopopiat a fost înființat în Spania, prin împărțirea Protoieriei Barcelona. Hotărârea a fost luată în cadrul Adunării Generale a Episcopiei Ortodoxe române a Spaniei și Portugaliei care s-a ținut ieri, la Getafe.

„Am avut ca invitat pe Înaltpreasfinţitul Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, precum şi pe Preasfinţitul Ioan Casian de Vicina, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a celor două Americi. La Adunarea Epahială a intervenit şi episcopul catolic de Getafe care a venit să salute ierarhii prezenţi şi pe membrii adunării. În cadrul lucrărilor a fost prezentat un rezumat al dărilor de seamă şi s-a aprobat înfiinţarea unui nou protopopiat”, a declarat pentru TRINITAS TV Preasfinţitul Părinte Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei.

În Spania funcționează în prezent aproape 100 de parohii ortodoxe românești, iar în Portugalia 7 parohii și trei filii. Unul din marile proiecte ale Eparhiei rămâne ridicarea Catedralei ortodoxe românești din Madrid.

Comentarii Facebook


Știri recente