Un nou protopop pentru preoții și credincioșii din Protopopiatul Ilfov Sud. PS Timotei Prahoveanul l-a instalat joi după oficierea Sfintei Liturghii

Părintele Ionel Bondar a fost instalat joi, 12 ianuarie 2017, protopop al Protopopiatului Ilfov Sud. Evenimentul a avut loc după Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Din soborul slujitor au făcut parte Părintele Dumitru Ștefănescu, Consilier administrativ‑bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Părintele Florin Busuioc, Protoiereu al Protopopiatului Sector 3 Capitală, precum și alți preoți și diaconi.

În cuvântul rostit, Părintele Episcop a îndemnat preoții și credincioșii la rugăciune pentru că ea rezolvă problemele care par a fi nerezolvabile.

Vă mulţumim tuturor pentru prezenţă și dragoste. Vă adresăm rugămintea să vă rugaţi pentru ca Părintele Ionel Bondar să fie un păstor bun atât pentru păstoriţii săi de la parohie, cât şi pentru fraţii preoţi din Protoieria Ilfov Sud, pentru că rugăciunea este cea mai importantă şi rezolvă problemele care par a fi nerezolvabile, a spus ierarhul, potrivit Radio Trinitas.

În continuare, noul protopop a mulțumit Patriarhului României pentru chemarea la această misiune.

Această chemare din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel este o cinste, dar în același timp și o mare responsabilitate. Am venit în acest protopopiat în urmă cu 7 ani și nu mi‑a fost greu să mă adaptez, deoarece am găsit prieteni de nădejde. Sper ca de acum încolo legăturile dintre noi să fie cât mai puternice, a spus părintele Ioan Bondar.

La acest moment deosebit au participat preoții de pe raza protopopiatului, precum și reprezentanți ai autorităților locale.

Întâlnirea s-a încheiat cu o şedință de prezentare în cadrul căreia au fost analizate proiectele administrative pentru anul în curs.

Evenimentele de azi au fost găzduite de Parohia Sfântul Dimitrie – Vidra, unde Preot paroh este Cristian Preda.

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente