Un nou protoiereu pentru Dondușeni și Edineț

Episcopul Antonie de Bălți a oficiat marți, 14 iulie, ceremonia de instalare a noului protoiereu pentru Protopopiatul Dondușeni și Edineț în persoana Pr. Igor Roșca.

Evenimentul a avut loc în biserica „Sfânta Treime” din satul Feteşti, raionul Edineţ, după oficierea Sfintei Liturghii, informează Episcopia de Bălți.

În același context a fost numit și un nou secretar al protopopiatului, Pr. Nicolae Pânzariu.

„Era nevoie de o revigorare a vieţii pastorale, misionare, sociale şi culturale în protopopiatul de Donduşeni şi Edineţ şi aşa a rânduit Bunul Dumnezeu să scoată în faţă pe aceşti doi părinţi, fraţi ai noştri, părintele Igor Roşca şi părintele Nicolae Pânzariu, ambii preoţi râvnitori, implicaţi mult în activităţi sociale şi pastorale. Alegerea lor în funcţii de conducere a protopopiatului de Donduşeni şi Edineţ sperăm să impulsioneze şi să diversifice aceste activităţi, iar experienţa lor să fie împărtăşită şi celorlalţi preoţi”, a spus Episcopul de Bălți.

Noul protoiereu de Dondușeni și Edineț

Părintele protoiereu Igor Roşca este paroh al bisericii „Sfânta Treime” din satul Feteşti. Este cleric al Mitropoliei Basarabiei din anul 2011, când a părăsit Mitropolia Chișinăului (Biserica Ortodoxă Rusă). În această perioadă s-a remarcat prin diverse activităţi sociale, pastorale şi misionare.

Satul Feteşti este o localitate unde în perioada sovietică nu a existat biserică, iar mulți localnici au fost cooptați în organizația Martorii lui Iehova, notează Episcopia de Bălți.

În toamna anului 2001, părintele Igor a început construcţia bisericii ortodoxe pe fundaţia unei biserici vechi, din anul 1939, care din cauza războiului şi a invaziei sovietice n-a fost finalizată. În 2011 lăcaşul de cult a fost sfinţit de Mitropolitul Petru al Basarabiei.

Noul protoiereu a declarat că va sluji cu dragoste, considerându-se un frate pentru clericii din Dondușeni și Edineț.

Cuvântul părintelui Igor Roșca la instalarea sa în funcția de protopop de Dondușeni și Edineț al Episcopiei de Bălţi

Cuvântul părintelui Igor Roșca la instalarea sa în funcția de protopop de Dondușeni și Edineț al Episcopiei de Bălţi

Publicată de Episcopia de Bălți pe Marţi, 14 iulie 2020

Foto credit: Episcopia de Bălți


Urmărește-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…