Un nou protoiereu în Arhiepiscopia Bucureștilor

În cadrul Permanenței Consiliului Eparhial din data de 20 decembrie 2016, a fost numit un nou protoiereu pentru Protoieria Ilfov Sud: preotul Ioan Bondar de la Parohia Vintilă Vodă din orașul Popești Leordeni, Protoieria Ilfov Sud.

Părintele Ioan Bondar, în vârstă de 38 de ani, este absolvent al cursurilor de Licență și Masterat din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae a Universității Alexandru  Ioan Cuza din Iași.

În perioada 2002-2009 a fost preot paroh la parohia Poiana Largului, Protoieria Ceahlău, județul Neamț, Arhiepiscopia Iașilor, unde a reparat capital locașul de cult și a construit un paraclis și o casă parohială.

Din anul 2010 și până în prezent este preot paroh la parohia Vintilă Vodă, din orașul Popești Leordeni, Protoieria Ilfov Sud. S-a remarcat ca un bun administrator al bunurilor imobile bisericești, în acest sens realizând numeroase lucrări, respectiv: consolidarea locașului de cult, restaurarea catapetesmei, reparația tencuielilor exterioare ale bisericii, recondiționarea stranelor și a obiectelor de cult, înlocuirea instalațiilor electrice, a ferestrelor, consolidarea și reparația acoperișului și a turlelor, reparația capitală a casei parohiale și a cancelariei parohiale și sistematizarea cimitirului parohial. A achiziționat odoare sfinte noi și mai multe rânduri de veșminte. A organizat numeroase activități social-filantropice și culturale precum implementarea în cadrul parohiei a programelor Hristos împărtășit copiilor și Alege Școala, precum și înființarea unui cor al bisericii.

Din anul 2010 până în prezent a fost și inspector eparhial și director adjunct la Institutul Biblic – Ateliere al Patriarhiei Române.

Sectorul Cultural și comunicații media al Arhiepiscopiei Bucureștilor

Comentarii Facebook


Știri recente