Un nou proiect social în cadrul Asociației Vasiliada

Sectorul social al Arhiepiscopiei Craiovei, prin Asociația „Vasiliada”, a lansat săptămâna trecută un nou proiect pentru persoanele defavorizate din mediul rural. Evenimentul de lansare a avut loc la Centrul pentru persoane vârstnice „Mitropolit Firmilian” din Craiova, informează „Ziarul Lumina”.

Asociația „Vasiliada”, ONG patronat de Arhiepiscopia Craiovei, a organizat joi, la Centrul „Mitropolit Firmilian”, conferința de lansare a proiectului „Trans-FORMARE pentru o viață mai bună în mediul rural”. Acest nou proiect va fi implementat de Asociația „Vasiliada” în parteneriat cu Asociația „Mereu pentru Europa” și are în vedere sprijinirea persoanelor inactive, aflate în căutarea unui loc de muncă, pentru a se angaja mai ușor pe piața muncii. „În cadrul acestui proiect vom oferi unui număr de peste 350 de persoane servicii de informare, consiliere profesională, orientare și mediere pe piața muncii, precum și formare profesională în patru meserii: îngrijitor bătrâni la domiciliu, lucrător în structuri pentru construcții, frizer și brutar. De asemenea, beneficiarii noștri vor participa la activități și cursuri de educație antreprenorială, urmând ca o parte dintre aceștia să fie sprijiniți în mod direct pentru a-și dezvolta activități independente generatoare de venit”, a precizat părintele Adrian Stănulică, președintele Asociației „Vasiliada”. Proiectul va fi implementat în 20 de localități din mediul rural: 15 din județul Dolj și 5 comunități din județul Gorj. „În fiecare județ va fi amenajat câte un centru în care vom oferi servicii directe beneficiarilor noștri, iar în județul Dolj, în comuna Lipovu, va fi amenajat un centru multifuncțional de asistență și sprijin, atât pentru beneficiarii direcți ai proiectului, adulți aflați în căutarea unui loc de muncă, dar și pentru activități de educație și supraveghere a copiilor acestor beneficiari care sunt împiedicați să își găsească un loc de muncă și pentru faptul că la nivelul comunității în care trăiesc nu există servicii pe termen lung de supraveghere și educație a copiilor lor”, a subliniat președintele Asociației „Vasiliada”.

Proiectul „Trans-FORMARE pentru o viață mai bună în mediul rural” este implementat de Asociația „Vasiliada” în parteneriat cu Asociația „Mereu pentru Europa” și este finanțat în cadrul programului POSDRU 2017-2013, Axa prioritară 5, Domeniul Major de Intervenție 5.2 – Promovarea sustenabilității pe termen lung a zonelor rurale, în ceea ce privește dezvoltarea resurselor umane și dezvoltarea forței de muncă.

Comentarii Facebook


Știri recente