Un nou program de master la Facultatea de Teologie din București: Turism și Patrimoniu Religios

Începând cu anul universitar 2017-2018, Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din București pune la dispoziția celor interesați un nou program de master: Turism și Patrimoniu Religios.

Acest program de master presupune o colaborare cu Facultatea de Geografie a Universității din București, care va oferi susținere prin câteva cadre didactice.

Pr. Ștefan Buchiu, Decanul Facultății de Teologie din București, a explicat că acest master vine în întâmpinarea cerințelor misiunii Bisericii Ortodoxe Române, care are un patrimoniu foarte vast.

Masterul se adresează licențiaților facultății noastre și ai altor facultăți de teologie din țară care vor să se pregătească pentru a deveni ghizi în pelerinajul intern sau extern al Patriarhiei Române. De asemenea, cei care vor absolvi acest master vor avea calificarea pentru a fi responsabili de muzeele bisericești din interiorul mănăstirilor sau de la centrele eparhiale din toată țara, a spus părintele decan.

Înscrierile pentru studii universitare de master au început ieri, iar proba scrisă va avea loc în 19 septembrie 2017 la ora 09:00. Mai multe detalii găsiți pe site-ul facultății.

Comentarii Facebook


Știri recente