Un nou preot militar în Baia Mare

Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a efectuat marţi, 3 ianuarie 2017, o vizită canonică la Biserica Sfântul Gheorghe din Baia Mare, unde a instalat noul preot militar pentru Batalionul 612 Artilerie Antitanc Maramureş, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Cu ocazia acestui eveniment pastoral, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a oficiat slujba de Te-Deum pentru toate binefacerile coborâte asupra Episcopiei şi militarilor din Baia Mare.

Momentul festiv al instalării preotului militar a început cu înmânarea însemnelor pastorale noului preot: Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce şi cheia bisericii, apoi a deciziei Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, a unui Liturghier şi a Monografiei-album a Protopopiatului Baia Mare, în care se află şi biserica militarilor.

În cuvântul rostit, ierarhul a evidențiat faptul că preotul este un fel de militar în oastea lui Hristos.

În mod canonic, şi preotul este un fel de militar în oastea lui Hristos, dar lucrând în acest mediu preotul trebuie să aibă multă înţelegere faţă de militari. Preotul trebuie să se comporte ca un părinte, nu ca un cadru militar, a spus Preasfinția Sa.

În continuare, Alin Mihai, comandantul Unităţii Militare, l-a felicitat pe noul preot militar. La final, Preasfințitul Părinte Iustin i-a înmânat Monografia Unităţii Militare  01354, pe care o conduce.

Comentarii Facebook


Știri recente