Un nou preot la Călărași, Mitropolia Basarabiei

Comunitatea „Sfântul Ierarh Nicolae și Sfântul Alexandru Nevschi” din Călărași are un nou paroh. Investirea a avut loc, marți, 4 ianuarie 2014. Reprezentanți ai Mitropoliei Basarabiei, delegați la eveniment, au fost Părintele Ioan Cosoi, Vicar-administrativ al Mitropoliei Basarabie, Părintele Ioan Baltaga, consilier mitropolitan și Părintele Adrian Agapi, consilier mitropolitan.

Părintele vicar-administrativ Ioan Cosoi a anunțat comunitatea de creștini din Călărași că doleanța lor de a avea un nou paroh, în persoana părintelui Andrei Cojocaru, a fost îndeplinită de către Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor și a dat citire deciziei mitropolitane. Părintele vicar i-a urat noului păstor „slujire îndelungată spre slava lui Dumnezeu și mântuirea sufletelor creștinilor încredințați spre păstorire”. „Nădăjduim ca o dată cu venirea părintelui Andrei aici, la Călărași, în comunitatea frățiilor voastre să se așeze pacea, dragostea și buna înțelegere”, a mai spus părintele vicar.

Tot în aceeași zi o comisie formată din reprezentanții mitropolitani, noul preot paroh și reprezentanții Consiliului Parohial au efectuat și inventarul lucrurilor și obiectelor bisericești din sfântul locaș.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente