Un nou număr din Candela Nordului

Pe cei plecați departe de casă nu reușesc să-i reunească multe ocazii. Singurul loc în care românii din Diaspora se întâlnesc este biserica. Iar Biserica îi ocrotește și le oferă sprijinul de care au nevoie pentru a nu se simți dezrădăcinați, izolați printre străini sau abandonați.

În Scandinavia situația e similară cu cea a românilor de peste tot. Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord reprezintă marca identității de credință dar și a celei de neam a românilor. Pentru ei, dar și pentru cei care vor să afle mai multe despre credința, cultura și sensibilitatea românilor, Eparhia publică revista „Candela Nordului”.

Ultimul număr, apărut de curând, este în primul rând o sinteză a evenimentelor desfășurate în Episcopia Europei de Nord în 2012. Pe lângă acestea sunt publicate meditații teologice și portrete de personalități care au marcat atât viața românilor din țările Scandinave, cât și cultura Europei în general, informează TRINITAS TV.

Bogat ilustrată și publicată în condiții grafice de excepție, revista de cultură și spiritualitate editată de Episcopia Europei de Nord este, totodată, și o carte de vizită a comunității românilor ortodocși. Acesta este și motivul principal pentru care publicația apare în format bilingv, în română și engleză.

Comentarii Facebook


Știri recente