Un nou număr al Revistei ”Studii Teologice”

A apărut un nou număr al Revistei ”Studii teologice”, publicaţia facultăţilor de Teologie din Patriarhia Română. Acesta este prima apariţie pe anul acesta.

În numărul curent puteţi citi studii despre elementele de retorică din operele Sfinţilor Capadocieni, despre autonomia religiilor, despre dialogul dintre Biserică şi modernitate. Tot în acest număr sunt publicate şi recenzii ale unor noi lucrări de Teologie apărute recent în lume.

Studii Teologice are 4 fascicole anual, fiecare fascicol a câte 300 de pagini. Revista se bucură de un tiraj mare, aproximativ 10.000 pentru fiecare fascicol tipărit.

”Studii teologice” asigură cadrelor didactice universitare la urcarea pe post 3 puncte pentru articolele publicate. De asemenea, începând cu 2005, Revista apare în baza de date Central and Eastern European Academic Source şi poate fi găsită în cele mai mari biblioteci din lume (Statele Unite, Germania, Franţa, Anglia, Spania etc.).

Pentru asigurarea calităţii Revistei, toate materialele primite la redacţie sunt supuse sistemului de recenzare ”blind peer-reviewing”, în care câte 2 recenzori externi evaluează fiecare material fără să cunoască numele autorului.

Revista ”Studii teologice” poate fi consultată şi în ţară, la bibliotecile şcolilor de Teologie, dar poate fi şi achiziţionată de la magazinele de carte bisericească.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…