Un nou monah la Mănăstirea Vasiova | „S-a lepădat de omul cel vechi și s-a îmbrăcat în omul cel nou după Chipul lui Hristos”

Episcopul Lucian al Caransebeşului a oficiat luni, 25 februarie, tunderea în monahism a părintelui Ioan, duhovnicul așezământului monahal Vasiova din jud. Caraş-Severin.

După intrarea în monahism acesta a primit numele de Ioanichie.

„Ziua de astăzi a fost una cu totul specială pentru părintele Ioanichie, întrucât s-a răstignit în fața sfântului altar, s-a lepădat de omul cel vechi și s-a îmbrăcat în omul cel nou după Chipul lui Hristos”, a spus Episcopul Caransebeşului.

Părintele Ioanichie a avut ca naş de călugărie pe Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei, informează Episcopia Caransebeşului.

„Aducem mulțumire Bunului Dumnezeu pentru această seară minunată în care s-a împlinit dorința părintelui Ioanichie de a-și dărui și mai mult viața lui Hristos”, a spus Părintele Episcop Siluan.

La acest eveniment au luat parte mai mulți preoți, diaconi, monahi, monahii, precum și credincioși apropiați de părintele Ioanichie și de Mănăstirea Vasiova.

Mănăstirea Vasiova

Piatra de temelie a mănăstirii a fost aşezată în data de 15 mai 1905 de protopopul din Bocşa, Maxim Popovici.

Lăcaşul de cult a fost construit în numai trei luni prin purtarea de grijă a ieromonahului Macarie Guşcă, ajutat de sculptorul Petru Oancea din Vasiova.

Biserica mănăstirii a fost sfinţită în data de 19 iulie 1907, în ajunul praznicului Sfântului Prooroc Ilie.

Foto credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook


Știri recente