Un nou locaș de cult pentru Parohia Ortodoxă română din Jönköping, Suedia

Credincioșii Parohiei „Acoperamantul Maicii Domnului” și „Sfintii Cuviosi Daniil Sihastrul și Paisie de la Neamt” din orasul Jönköping, Suedia se vor ruga într-un nou lăcaș de cult. Parohia a achiziționat la 27 februarie 2014 un lăcaș de cult de zid, fiind prima biserică de zid românească de pe întregul teritoriu Scandinav.

„În data de 27 februarie 2014, cu ajutorul Domnului și prin strădania și dăruirea deosebită a minunatei comunității românești din acest al frumos oraș al Regatului Suediei, s-a reușit cumpărarea primei biserici de zid romanești de pe întregul teritoriu Scandinav! Această comunitate minunată, alcătuită din romani din Banatul Sârbesc și din romani din patria mama România, s-a adunat cu dragoste și jerftelnicie în jurul acestei veșnice năzuințe, o biserică proprie, unde să poate asculta Sfintele Slujbe în limba noastră românească, micșorând astfel distanță mare de casă și dorul de cei dragi”, a precizat Pr. Ovidiu-Theodor Băncilă.

„După 41 de ani -împliniți pe 1 Decembrie 2013-, de la prima slujbă săvârșită aici, în limba româna, iată, prin efortul comunității s-a reușit strângerea a aproape 200.000 de euro în mai puțin de trei luni, făcându-se astfel posibila această minune, cumpărarea unei biserici. Comunitatea noastră a luptat și a izbândit spre aceasta realizare având credință vie în Hristos, dragoste de neam și însoțită de binecuvântarea Preasfinției Sale, Macarie Dragoi, Episcopul Europei de Nord”, a mai spus Pr. Ovidiu-Theodor Băncilă.

Comentarii Facebook


Știri recente