Un nou locaş de cult în Târgu Ocna | Ocrotitori vor fi Sf. 40 de Mc. din Sevastia şi Sf. Martiri Brâncoveni

Cu binecuvântarea IPS Ioachim şi cu sprijinul celor care lucrează şi învaţă în mediul penitenciar, al personalului din cadrul Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare şi din cadrul Centrului Educativ din Târgu Ocna s-a aşezat piatra de temelie pentru o nouă biserică în acest oraş. Evenimentul a avut loc în 07 iunie 2017.

Ocrotitorii spirituali ai locaşului de cult vor fi Sfinţii 40 de Mucenici din Sevastia şi Sfinţii Martiri Brâncoveni, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Slujba de sfinţire a locului noii biserici şi aşezarea pietrei de temelie au fost oficiate de un sobor de preoţi condus de Părintele vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, Pimen Costea, şi a Părintelui Protoiereu al Protoieriei Oneşti, Ioan Bârgăoanu.

Ulterior, a fost sfinţită şi clădirea școlii ce a fost dată în funcţiune după renovarea ei în acest an. După oficierea slujbei, Părintele vicar administrativ Pimen Costea a transmis celor prezenți mesajul de binecuvântare și apreciere alArhiepiscopului Romanului şi Bacăului.

La acest eveniment au participat elevii care urmează cursurile acestei școli, minori şi tineri internaţi în Centrul Educativ Târgu Ocna, persoane private de libertate, susţinători şi invitaţi, alături de personalul celor două instituții.

Acest proiect a fost demarat în contextul declarării anului 2017 ca An omagial al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului. Lăcașul ecleziastic este unic în sistemul penitenciar, fiind construit în semn de omagiu adus memoriei mărturisitorilor din închisori ce au suferit pentru libertatea și demnitatea poporului român.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente