Un nou locaş de cult în oraşul Traunreut, Germania

În oraşul Traunreut, regiunea administrativă Bavaria Superioară, landul Bavaria, Germania, va fi construită, în viitorul apropiat, o biserica ortodoxă. Piatra de temelie va fi aşezată în data de 21 mai 2016. În acest sens, la Centrul Mitropolitan din Nurenberg a avut loc marţi, 29 martie 2016, o întâlnire între Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, şi părintele Constantin Reinhold Bartok de la parohia din Traunreut, informează site-ul oficial al Eparhiei.

02

Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Serafim a primit marți, 29 martie 2016, vizita Părintelui Constantin Reinhold Bartok și a consilierilor Parohiei „Sfinții Trei Ierarhi” din Traunreut. În cadrul întâlnirii au fost discutate diferite aspecte privind stabilirea programului dedicat aşezării pietrei de temelie a bisericii parohiale care va fi construită în oraşul Traunreut. Slujba de punere a pietrei de temelie va avea loc sâmbătă, 21 mai 2016.

Cu acest prilej au fost prezentate planurile bisericii de lemn în stil maramureșean și ale sălii multifuncționale, care vor fi construite de parohie pe terenul pus la dispoziție de primăria orașului.  Stilul bisericii se apropie de construcțiile bisericești locale, dinainte de epoca barocă, lucru foarte important pentru arhitectura orășelului Traunreut, situat la poalele munților Alpo.

Au fost discutate dimensiunile așezământului, stabilirea sfinților ocrotitori ai noului lăcaș, precum și programul festivităților care vor avea loc sâmbătă, 21 mai, în prezența ÎPS Serafim și a autorităților locale.

01

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente