Un nou lăcaș de închinăciune în Protopopiatul Buhuși

Paraclisul „Sf. Cuvios Antipa de la Calapodești” din parohia Gura Văii – Racova, Protopopiatul Buhuși, județul Bacău, a fost sfințit marți, 30 iulie 2013, de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Slujba de sfințire a fost precedată de Vecernia unită cu Litia oficiată de PS Ioachim Băcăuanul. La finalul slujbei, Preasfinția Sa a acordat rangul de iconom părintelui paroh Silviu Daniel Matei. În cuvântul adresat cu acest prilej, ierarhul a evidențiat importanța acordării unei distincții. „Această demnitate înseamnă o așteptare mai mare din partea Bisericii, pentru a fi model de corectitudine în săvârșirea sfintelor slujbe, în administrarea bunurilor Bisericii și în activitatea pastorală și misionară a Bisericii în parohia în care vă aflați. Când cineva devine preot iconom înseamnă că este un model între ceilalți preoți și aceasta reprezintă o responsabilitate mai mare. Orice onoare mai mare primită în Biserică implică o responsabilitate mai mare. Când un preot primește o distincție, distincția nu se referă doar la el însuși, ci se transferă onoarea acestei distincții spre familia preotului, spre parohia sau comunitatea pe care o conduce preotul respectiv”, a subliniat PS Ioachim Băcăuanul.

Construcția paraclisului parohiei Gura Văii – Racova a început în urmă cu un an. După cum a menționat pr. paroh Matei Silviu Daniel, lucrările s-au derulat cu sprijinul enoriașilor din parohie.

Comentarii Facebook


Știri recente