Un nou lăcaş de cult târnosit în Pitești

Astăzi, 6 decembrie 2014, în ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Nicolae, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Slujba Sfințirii bisericii ridicate în curtea Spitalului de Recuperare Sfântul Nicolae din Pitești, cu hramurile Sfântul Ierarh Nicolae și Adormirea Maicii Domnului.

După cum aflăm de la Şerban Niţă, cu această ocazie IPS Calinic a oferit ctitorului Distincția de Vrednicie “Sf. Neagoe Vodă Basarab”, ca semn al prețuirii și binecuvântării, pentru râvna și dărnicia arătate față de Biserică împreună cu alte cadouri duhovnicești.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a mulțumit ctitorilor, precum și tuturor celor care au pus suflet la ctitoria acestei frumoase biserici, dorindu-le har binecuvântat și ajutor de la Bunul Dumnezeu, pe care L-a rugat să-i mântuiască, cu puterea Sa, iar biserica astăzi sfințită să o facă izvor de nesfârșit har și de prisositoare daruri.

***

Lucrările la sfântul locaş s-au realizat cu Înalta binecuvântare și purtare de grijă a Părintelui Arhiepiscop Calinic al Argeșului și Muscelului, punându-se piatra de temelie la data de 23 octombrie 2014. Acest sfânt lăcaș este lucrat din bârne de lemn de brad, în formă de navă, cu o singură turlă, fiind acoperit cu sita, din mila și cu cheltuiala ctitorilor, Nicolae Frățilă și dr. Maria Fidan Osman.

Comentarii Facebook


Știri recente