Un nou lăcaş de cult în Protoieria Turda. Târnosirea a fost oficiată de IPS Andrei

IPS Andrei - Parohia Boian (1)

Biserica nouă a parohiei Boian din protopopiatul Turda a fost sfințită în prima duminică după Rusalii, numită și duminica Tuturor Sfinților. Slujba de târnosire şi Sfânta Liturghie au fost oficiate de Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, informează Radio Renaşterea.

La evenimentele religioase din 11 iunie 2017 au participat autorități locale și numeroşi credincioși din zonă. În cadrul ceremoniei de târnosire, noul locaș de cult a fost stropit cu aghiasmă, uns cu Sfântul și Marele Mir, iar în masa altarului s-au așezat sfinte moaște.

La Sfintei Liturghii, după citirea Evangheliei, ÎPS Andrei a rostit un cuvânt de învățătură în care a explicat de ce prima duminică după Rusalii se numește Duminica Tuturor Sfinților.

Numărul sfinţilor este mult mai mare decât cei trecuţi în calendare, pentru că numai Dumnezeu îi ştie pe toţi cei care şi-au sfinţit viaţa. Atunci, dacă nu au o zi anume în care să fie prăznuiţi, în această zi, în Duminica I după Rusalii, sunt sărbătoriţi toţi sfinţi cunoscuţi şi necunoscuţi, a explicat Mitropolitul Andrei.

În cuvântul de final, Ierarhul a spus că toată jertfa credincioșilor din Boian, a preotului paroh Viorel Feșnic și a tuturor celor care au contribuit la ridicarea noii biserici  va fi răsplătită de Dumnezeu.

După Liturghie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oficiat un parastas pentru ctitorii bisericii care au trecut la cele veșnice. Tot atunci, Părintele Mitropolit l-a hirotesit pe părintele Viorel Feșnic iconom stavrofor și a oferit diplome de aleasă cinstire celor care au contribuit la ridicarea bisericii.

Construcția locașului de cult a început în anul 2010 și s-a desfășurat cu sprijinul credincioșilor și al autorităților locale.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…