Un nou lăcaș de cult în Parohia Olteanca

În după-amiaza acestei zile de 8 septembrie 2013, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, în cadrul unei frumoase ceremonii religioase, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența credincioșilor comunei Glăvile, a săvârșit slujba punerii pietrei de temelie pentru Biserica filială cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Parohia Olteanca, Protoieria Drăgășani, Județul Vâlcea.

La sfârșitul slujbei, potrivit arhiram.ro, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a rostit un cuvânt de învățătură în care evidențiat importanța ridicării de noi lăcașuri sfinte, l-a felicitat pe părintele Vasile O. Popa pentru inițiativa de a construi o biserică în aceste vremuri grele prin care trece poporul român și a mulțumit tuturor celor care s-au implicat și se vor implica în ctitorirea acestui sfânt locaș. Apoi i-a binecuvântat pe toți credincioșii prezenți stropindu-i cu agheasmă și le-a dăruit iconițe și cărți de rugăciuni.

La eveniment au mai luat parte Părintele Iulian Mădălin Bușagă, Protoiereu de Drăgășani, reprezentanți ai autorităților locale, preoți și credincioși din localitate.

Comentarii Facebook


Știri recente