Un nou lăcaș de cult în Călărași

Duminică, 1 iunie 2014, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a fost prezent în mijlocul credincioșilor din municipiul Călărași, pentru a marca un eveniment de mare importanța pentru comunitatea parohială și anume sfințirea (târnosirea) bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

Programul liturgic a început cu slujba de sfințire a lucrărilor exterioare ale bisericii. Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe a fost întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat Sfântul Altar, urmat de sfințirea picturii bisericii și a catapetesmei.

Sub protia Preasfinției Sale, s-a săvârșit Sfânta Liturghie, la care au participat preacucernici părinți consilieri de la Centrul Eparhial, părintele protopop Ramon Eugen Ilie, preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, potrivit sf-esc.ro, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor prezenți la slujbă despre rugăciunea Mântuitorului Iisus Hristos pentru unitatea creștinilor, a Bisericii pe care o va întemeia la Pogorârea Sfântului Duh, despre efortul pe care trebuie să-l facem pentru a împlini această poruncă a Mântuitorului: „ca toți să fie una”.

Cu această ocazie Preasfinția Sa a acordat rangul de iconom stavrofor părintelui paroh Dorin Petronel Pavel.

La acest moment toți credincioșii, copii, tineri, vârstnici, femei și bărbați au primit binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce.

Comentarii Facebook


Știri recente