Un nou lăcaș de cult a fost sfințit la început de an în Mitropolia Banatului

Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a oficiat duminică slujba de târnosire a noii biserici din localitatea Sânandrei Colonie, județul Timiș. După terminarea rânduielii de sfințire, Mitropolitul Banatului a săvârșit prima Sfântă Liturghie din acest lăcaș de cult, închinat Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul.

În cuvântul rostit după Sfânta Liturghie, ierarhul a vorbit despre pericopa evanghelică și a explicat momentul în care Mântuitorul și-a început misiunea publică.

Pornind de la afirmația Sfântului Ioan Botezătorul din Evanghelia după Matei „Pocăiți-vă, că s-a apropiat împărăția cerurilor!”, Părintele Mitropolit a subliniat faptul că un astfel de îndemn este la fel de actual ca în vremurile biblice.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan l-a hirotesit iconom stavrofor pe părintele paroh Teodor Cocan, pentru osteneala depusă în zidirea și pictarea bisericii.

Piatra de temelie a noului lăcaș de cult a fost așezată la 29 iulie 2013 de Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, la inițiativa vrednicului de pomenire Mitropolit Nicolae al Banatului.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente