Un nou episcop în Canada. Preasfinţitul Părinte Ioan Casian a participat la hirotonia PS Iakovos de Zenoupolis

Preasfințitul Părinte Ioan Casian a participat joi la hirotonia celui de-al treilea episcop vicar pentru Arhiepiscopia Ortodoxă Greacă din Canada, Preasfinţitul Părinte Iakovos de Zenoupolis.

Slujba a fost oficiată în Catedrala Sf. Gheorghe din Montreal și a fost prezidată de Arhiepiscopul Sotirios al Canadei.

Din sobor au mai făcut parte cei doi episcopi vicari ai arhiepiscopiei, Bartolomeu de Keramos și Athenagoras de Patara, informează Episcopia Ortodoxă Română a Canadei.

La finalul liturghiei, Arhiepiscopul Sotirios a subliniat activitatea bogată desfășurată de Episcopul Iakovos de-a lungul timpului și a punctat așteptările Bisericii de la noul ierarh.

Înaltpreasfinţitul Părinte Sotirios a mulțumit Preasfinţitului Părinte Ioan Casian, Episcopul Ortodox Român al Canadei, pentru slujire și a subliniat colaborarea bună dintre Patriarhia Română și Patriarhia Ecumenică pe plan interortodox.

Ierarhul român l-a felicitat pe Episcopul vicar Iakovos pentru darul primit de la Dumnezeu prin chemarea în noua demnitate, oferindu-i o icoană, volumul omagial Pagini de istorie a Ortodoxiei românești în America (trilingv) și volumul Teologia Ortodoxă în sec. al XX-lea și începutul sec. al XXI-lea (în limba engleză) publicat la Editura Basilica.   

Citeşte şi: PS Ioan Casian a participat la hirotonia Episcopului vicar Bartolomeu de Keramos

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Canadei.


Urmărește-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente