Un nou centru social în municipiul Călăraşi

Centru Social „Sfântul Ierarh Visarion, episcopul Larisei” din Călăraşi a fost sfinţit duminică, 05 iunie 2016, de Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, informează site-ul oficial al Eparhiei. Evenimentul a avut loc după Sfânta Liturghie oficiată în biserica parohiei „Sfântul Mare Mucenic Dasie” din municipiu, parohie de care aparţine şi centrul social.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul restrâns al Protopopiatului Călărași.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit diacon pe tânărul teolog Sofian Marius Luca pe seama Mănăstirii Radu Negru.

În cuvântul Său, Preasfinţitul Părinte Episcop a vorbit despre vindecarea orbului din naștere, despre Mântuitorul Iisus Hristos „Lumina Lumii”, despre lumina pe care Mântuitorul Cel înviat din morți o dăruiește tuturor celor ce cred în El.

Preasfinția Sa i-a felicitat pe toți cei care s-au ostenit pentru frumusețea sfintei biserici, preoții, credincioșii și autorități locale.

Cu această ocazie Preasfinţia Sa a hirotesit iconom stavrofor pe preacucernicii părinți Vasile Viorel Dinu și Ionuț Nemțanu de la parohia „Sfânta Mare Muceniță Anastasia” din Călărași, pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente