Un nou centru de zi deschis la Salonta. „Va contribui la construirea unui viitor frumos pentru copiii și tinerii noștri” – PS Sofronie

Orașul bihorean Salonta are, începând de sâmbătă, 10 februarie 2018, un nou Centru de zi pentru copii și tineri. „Buna conviețuire a locuitorilor de pe aceste meleaguri este o dovadă că oamenii de aici știu să construiască punți de legătură spirituale, contribuind la stabilitatea și echilibrul zonei, dar mai ales la construirea unui viitor frumos pentru copiii și tinerii noștri”, a spus Episcopul Oradiei după slujba de sfințire a Centrului Doris.

„Acest centru este așezat la o răscruce de drumuri, având menirea de a crea punți nevăzute între oameni, mai ales în această parte a țării noastre, polietnică, multiculturală, plurilingvistică, o icoană a Europei în miniatură”, a adăugat Preasfinția Sa.

Noul centru funcționează în cadrul Asociaţiei „Sfântul Ierarh Nicolae, Ocrotitorul Săracilor”, coordonată de Pr. paroh Nicolae Marian, de la Biserica „Înălțarea Domnului” din Salonta, împreună cu doamna preoteasă Dorina Marian.

Lucrările pentru înființarea Centrului multifuncțional pentru copii au început în 2009. Prin intermediul Primăriei municipiului Salonta, cu sprijinul Domnului primar Török László, a fost concesionată o clădire care a fost reabilitată în întregime și unde s-a amenajat Centrul de zi, dotat cu mai multe cabinete de studiu, un cabinet medical, cabinet de consiliere psihologică și spirituală, grupuri sanitare moderne, o sală festivă și un spațiu de protocol.

Valoarea investițiilor depășește 150.000 euro, bani proveniți din donațiile familiei Părintelui Nicolae Marian, a familiei Francisc și Nicolaeta Secară și a altor prieteni și sponsori ai Asociației Sfântul Ierarh Nicolae, Ocrotitorul Săracilor din Salonta.

PS Sofronie a sfințit sâmbătă centrul de zi, în prezența ctitorilor, angajaților, oficialităților centrale și locale, a reprezentanților Consulatului Onorific al Republicii Slovace la Salonta, a numeroși copii, și altor invitați.

Copiii care beneficiază de serviciile centrului au prezentat un program cultural.

Centrul de zi multifuncțional „Doris” susține diverse programe gratuite la care s-au înscris peste o sută de copii și adolescenți. În calitate de preot paroh și coordonator al centrului, părintele Nicolae Marian va organiza cursuri de morală, conduită și consiliere creștină a copiilor și a tinerelor familii din Salonta, iar prin grija asistentului social Cristian Nicușor Țig sunt pregătite noi programe de asistență social-umanitară pentru copiii și vârstnicii cu probleme speciale sau aflați în situații de criză materială.

Începând cu luna martie a.c., cu sprijinul unor medici specialiști, asociația va oferi, prin Centrul de zi, consultații medicale gratuite de medicină internă și ecografie, EKG, teste de diabet și de tensiune gratuite, de două ori pe lună. Potrivit Doamnei preotese Dorina Marian, următorul proiect major îl reprezintă construirea unei cantine sociale în curtea Centrului de zi Doris al Asociației „Sfântul Ierarh Nicolae, Ocrotitorul Săracilor”.

Mai multe detalii puteți afla consultând site-ul oficial al Eparhiei Oradiei.

Foto credit: Episcopia Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente