Un nou centru de tineret prinde contur în Eparhia Caransebeșului. PS Lucian a sfințit sediul de la Măureni

Episcopul Lucian a vizitat duminică, la Măureni, cel mai nou centru de tineret din Eparhia Caransebeșului pentru a-i sfinți sediul și a-i felicita pe voluntari pentru cea mai recentă acțiune filantropică.

Înființat în octombrie 2020, Centrul de Tineret „Sf. Ierarh Nicolae” din Măureni este deja unul dintre cele mai puternice nuclee de tineri din județ, precizează Episcopia Caransebeșului.

După sfințirea sediului, ierarhul a mers împreună cu tinerii din parohie într-o procesiune cu icoane și cântări religioase spre biserica din sat. Acolo a oficiat slujba Vecerniei cu Litie, în cinstea Sfântului Ierarh Nicolae.

„Ne-am bucurat în ajunul Sfântului Nicolae de această comunitate vie din Măureni. Aici, administrația locală, Școala și Biserica formează un binecuvântat triunghi al succesului în toate domeniile de activitate. Credem că această conlucrare și colaborare dintre aceste instituții au dus la formarea unui nucleu bine definit și articulat de tineri și copii”.

„De aceea, comunitatea de aici s-a gândit să le asigure un sediu al lor propriu și Centrul de informare turistică s-a transformat într-un centru de formare și informare spirituală pentru tinerii și copiii din Măureni” a adăugat Preasfinția Sa.

Voluntarii Centrului de Tineret din Măureni au implementat la nivel local Campania „Ghetuțele lui Moș Nicolae” inițiată de ATOR Banatul de Munte. Cu ocazia vizitei la Măureni, PS Lucian a împărțit beneficiarilor campaniei pachetele cu încălțăminte, îmbrăcăminte și dulciuri.

În încheiere, ierarhul a oferit diplome și acte de cinstire voluntarilor.

Foto: Episcopia Caransebeșului

Urmăreşte-ne pe Twitter:@agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente