Un nou centru de tineret a fost inaugurat la Bozovici

Marți, 3 iunie, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a avut loc inaugurarea unui nou centru de tineret în localitatea Bozovici, din Valea Almăjului, informează „Ziarul Lumina”.

La eveniment au participat elevi de la școala gimnazială și liceul din localitate, alături de cadre didactice și de preoții care vor desfășura activitățile în centru. Din partea chiriarhului a fost delegat părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului. Festivitatea a debutat cu o slujbă de binecuvântare a spațiului în care va funcționa centrul de tineret, care în trecut a găzduit judecătoria din localitate și care a fost pus la dispoziție de Primăria comunei Bozovici.

„Acest spațiu este deschis copiilor și tinerilor din toate satele Văii Almăjului, și nu doar celor din Bozovici. Împreună cu preoții și cadrele didactice care vor coordona activitățile centrului de tineret, se vor căuta modalități prin care și copiii din celelalte sate, care vin să învețe la Bozovici, să fie angrenați în activitățile care se vor derula aici. Și la fel ca în celelalte centre de tineret, copiii care vor dovedi seriozitate și consecvență atât în participarea la sfintele slujbe, cât și la activitățile catehetice din centru vor fi recompensați prin participarea gratuită la taberele și excursiile organizate de Episcopia Caransebeșului”, a declarat pr. Mihai Ciucur.

De asemenea, pr. prof. Petrică Zamela, inițiatorul acestui proiect, a mulțumit în cuvântul său tuturor celor implicați și i-a îndemnat pe cei prezenți la o bună conlucrare și colaborare în misiunea cu tinerii. La final, părintele inspector a purtat discuții cu tinerii prezenți și le-a împărțit pliante despre Taina Sfintei Euharistii, editate de Patriarhia Română în Anul omagial euharistic. Proiectul catehetic de la Bozovici va fi implementat de pr. Petrică Zamela, pr. Ion Cherescu și pr. Vasile Grecu de la Parohia „Înălțarea Domnului”, alături de cadre didactice de la școlile din localitate. În prezent, la nivelul Eparhiei Caransebeșului funcționează 12 centre de tineret care găzduiesc activități dintre cele mai diverse, menite să formeze și să educe copiii și tinerii în sensul valorilor Bisericii noastre. În perioada următoare se urmărește consolidarea și dezvoltarea acestor centre, care își vor continua activitatea și pe perioada vacanței de vară, astfel ca în luna septembrie, în urma unei evaluări a activităților, să se continue strategia de deschidere de noi centre acolo unde acest lucru este posibil.

Comentarii Facebook


Știri recente