Un nou așezământ social în Episcopia Caransebeșului

Episcopia Caransebeșului se va îmbogăți cu un nou așezământ monahal, în care vor funcționa un centru social și un centru misionar pentru tineret. Duminică, Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, a pus piatra de temelie a bisericii cu hramurile „Învierea Domnului” și „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” și a Așezământului monahal-social „Țara Almăjului”, informează „Ziarul Lumina”.

Așezământul monahal-social și misionar va purta numele de „Țara Almăjului” și va cuprinde un cămin pentru persoane vârstnice, precum și un centru misionar pentru tineret.

La slujba punerii pietrei de temelie au participat slujitori ai altarelor din parohiile învecinate, primari din mai multe localități de pe Valea Almăjului, precum și un număr însemnat de credincioși, dintre care foarte mulți copii și tineri îmbrăcați în costume tradiționale almăjene.

„Dacă zilele trecute a fost frig, ploaie și vânt, în această duminică după-amiază, vedem cum Dumnezeu ne-a rânduit o vreme prielnică pentru a urca pe această înălțime sfântă a Văii Almăjului și pentru a putea oficia, în condiții bune, aici în aer liber, această slujbă de punere a pietrei de temelie pentru o nouă biserică. Într-adevăr, Domnul a dat după inima dumneavoastră. Domnul a dat această binecuvântare și tot sfatul dumneavoastră astăzi Domnul l-a plinit și credem că această biserică și tot ansamblul, complexul monahal-social, în timpul cel mai scurt se vor ridica. Mă bucur că sunt de față preoții din parohiile almăjene, părintele stareț de la Mănăstirea Almăj Putna și mă bucur nespus de mult pentru că sunt de față foarte mulți credincioși. Prin prezența dumneavoastră aici și nu în altă parte, ne încurajați pe noi, slujitorii Bisericii, îi încurajați pe cei care au gândit și au inițiat acest proiect divino-uman și pe toți cei care fac parte din acest comitet de inițiativă, pentru că, într-adevăr, Valea Almăjului a fost văduvită de așezăminte sociale. Iată, iubiți credincioși și credincioase, că Dumnezeu a rânduit ca și aici, în centrul Văii Almăjului, să se ridice un așezământ monahal-social, un centru al Văii Almăjului destinat slujirii lui Dumnezeu și slujirii aproapelui”, a arătat Preasfințitul Lucian în cuvântul său.

Părintele Zamela, ctitor și coordonator al proiectului, a mărturisit: „Dumnezeu a rânduit ca astăzi să fim împreună la acest eveniment deosebit de punere a pietrei de temelie pentru singurul așezământ monahal-social de pe Valea Almăjului. Acesta a apărut ca o dorință a tuturor almăjenilor de a avea aici în centrul Țării Almăjului un altar mănăstiresc, dar în același timp, tot în acest loc, să se împlinească marea poruncă a Mântuitorului, lăsată nouă, de a ne iubi unul pe altul, așa cum El ne-a iubit pe noi. Ziua de astăzi reprezintă pentru noi, cei care ne-am asumat acest proiect, doar începutul și Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu ca să ne ajute pe mai departe în această lucrare sfântă”.

La final, toți cei prezenți au primit din partea ierarhului iconițe.

Comentarii Facebook


Știri recente