Un nou așezământ monahal-social în Episcopia Caransebeșului

Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, a pus duminică, 22 septembrie, la orele după-amiezii, piatra de temelie a bisericii cu hramurile „Învierea Domnului” și „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” a Așezământului monahal-social „Țara Almăjului”, după cum ne-au transmis Diac. Nicolae Codrea, Darius Herea.

„Dacă zilele trecute a fost frig, ploaie și vânt, în această duminică după-amiază, vedem cum Dumnezeu ne-a rânduit o vreme prielnică pentru a urca pe această înălțime sfântă a Văii Almăjului și pentru a putea oficia, în condiții bune, aici în aer liber, această slujbă de punere a pietrii de temelie pentru o nouă biserică. Într-adevăr, Domnul a dat după inima dumneavoastră. Domnul a dat această binecuvântare și tot sfatul dumneavoastră astăzi Domnul l-a plinit și credem că această biserică și tot ansamblul, complexul monahal-social, în timpul cel mai scurt se va ridica. Mă bucur că sunt de față preoții din parohiile almăjene, părintele stareț de la Mănăstirea Almăj Putna și mă bucur nespus de mult pentru că sunt de față foarte mulți credincioși. Prin prezența dumneavoastră aici și nu în altă parte, ne încurajați pe noi slujitorii Bisericii, îi încurajați pe cei care au gândit și au inițiat acest proiect divino-uman și pe toți cei care fac parte din acest comitet de inițiativă, pentru că într-adevăr, Valea Almăjului a fost văduvită de așezăminte sociale. Iată, iubiți credincioși și credincioase, că Dumnezeu a rânduit ca și aici, în centrul Văii Almăjului, să se ridice un așezământ monahal-social, un centru al Văii Almăjului destinat slujirii lui Dumnezeu și slujirii aproapelui”, a arătat Preasfințitul Lucian în cuvântul său.

La slujbă au participat slujitori ai altarelor din parohiile învecinate, primari din mai multe localități de pe Valea Almăjului, precum și un număr însemnat de credincioși, dintre care foarte mulți copii și tineri îmbrăcați în costume tradiționale almăjene.

Părintele Zamela Petrică, ctitor și coordonator al proiectului, a mărturisit: „Dumnezeu a rânduit ca astăzi să fim împreună la acest eveniment deosebit de punere a pietrii de temelie pentru singurul așezământ monahal-social de pe Valea Almăjului. Acesta a apărut ca o dorință a tuturor almăjenilor de a avea aici în centrul Țării Almăjului un altar mănăstiresc, dar în același timp, tot în acest loc, să se împlinească marea poruncă a Mântuitorului lăsată nouă, de a ne iubi unul pe altul, așa cum El ne-a iubit pe noi. Ziua de astăzi reprezintă pentru noi, cei care ne-am asumat acest proiect, doar începutul și Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu ca să ne ajute pe mai departe în acestă lucrare sfântă”.

Așezământul monahal-social și misionar „Țara Almăjului” va cuprinde un cămin pentru persoane vârstnice, precum și un centru misionar pentru tineret. La final, toți cei prezenți au primit din partea ierarhului iconițe.

Comentarii Facebook


Știri recente