Un nou An universitar la Facultatea de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, a participat luni, 3 octombrie 2016, la Ceremonia de deschidere a noului An universitar la Facultatea de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște, informează site-ul oficial al Eparhiei.

La acest eveniment au participat reprezentanți ai Centrului Eparhial, profesorii și studenții facultății, precum și părinții unor studenți.

După săvârșirea slujbei de Te Deum, Înaltpreasfinția Sa, în cuvântul rostit, a vorbit despre necesitatea educațională a aprofundării spiritualității și a teologiei ortodoxe, alături de zidirea unei autentice personalități morale, pentru ca viitorii misionari ai Bisericii să poată promova valorile evanghelice lumii contemporane. Înaltul Ierarh a accentuat necesitatea credinței pentru paradigma noastră de civilizație, căci este singurul fundament stabil înaintea oricărei încercări sau provocări.

La finalul ceremoniei, ierarhul a urat succes celor prezenți în demersul lor științific și educațional, insistând pe nevoia creșterii exigenței actului educațional și al aprofundărilor problemelor de teologie și misiune contemporană.

Comentarii Facebook


Știri recente