Un nou an academic la Centrul de Studii „Dumitru Stăniloae”, din Paris

În ziua de 8 octombrie 2014, a avut loc la Roma, deschiderea oficială a sesiunii de evaluare pentru încheierea anului academic 2013 – 2014 și prezentarea noului program de studii pentru anul academic 2014 – 2015 a Centrului de Studii Dumitru Stăniloae de la Paris, potrivit episcopiaitaliei.it.

Programul a continuat cu Congresul Euharistic pe tema Sfintei Spovedanii și a Sfintei Împărtășanii care se înscrie ‎în cadrul Anului Omagial Euharistic în Patriarhia Română.

La deschiderea oficială au participat: – PS Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, care a prezidat sesiunea inaugurală; – Pr. Dr. Jean Boboc – decanul Centrului de Studii Dumitru Stăniloae de la Paris; – Pr. Conf. Dr. Patriciu Vlaicu – coordonatorul secțiunii în limba română, care a prezentat programul educațional pentru anul academic 2014-2015.

În cadrul Congresului a conferențiat: Pr. Prof. Dr. Constantin Coman, invitatul de onoare al acestei sesiuni, care a prezentat prelegerea inaugurală: – Preotul slujitor al Tainei Sfintei Spovedanii și părintele duhovnicesc.

Programul a inclus și vizitarea Catacombelor Romane, dar și un tur tematic al Romei. Vinerea aceasta, participanții au fost prezenți la Sfânta Liturghie oficiată în Paraclisul Episcopiei ortodoxe române a Italiei. Cei care doresc să obțină mai multe informații legate de activitatea Centrului de Studii „Dumitru Stăniloae” din Paris pot accesa site-ul www.teologie.eu

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…