Un monument ridicat în memoria a 78 de soldaţi români a fost inaugurat la Stoicani

În localitatea Stoicani din Republica Moldova, raionul Soroca, a fost inaugurat marți un monument ridicat în memoria a 78 de soldaţi români care au căzut la datorie în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

Pe mesajul gravat pe monument este scris:

„Aici pe pământul românesc al Stoicanilor sunt înhumați ostașii români care au trecut Prutul în anul 1941 pentru a elibera Basarabia de invazia sovietică. Cei 78 de soldați care își dorm somnul de veci în acest cimitir și-au vărsat sângele pentru pacea, libertatea și valorile naționale ale urmașilor noștri. Veșnică pomenire!”.

La ceremonia de inaugurare au participat Episcopul Antonie de Bălţi, Părintele Mihail Milea de la Biserica „Sfântul Sava” din Buzău, un reprezentant al conducerii judeţului Buzău şi alţi invitaţi.

Monumentul a fost realizat cu sprijinul autorităţilor locale buzoiene întrucât raionul Soroca din Basarabia este înfrățit cu Buzăul, informează buzoienii.ro.

Părintele Mihail Milea este cunoscut pentru activităţile sale de ajutorare a credincioşilor aflaţi pe cealaltă parte a Prutului.

Foto credit: buzoienii.ro

Comentarii Facebook


Știri recente