Un măslin a fost plantat de Patriarhul Ecumenic și de Patriarhul Irineu al Serbiei în Cimitirul din Tesalonic

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu și Patriarhul Serbiei au plantat un măslin în cadrul evenimentului comemorativ de duminică dedicat celor peste 20.000 soldați îngropați la Zeitenlik, Tesalonic – cel mai mare cimitir militar din Grecia.

Evenimentul a fost organizat cu prilejul împlinirii a o sută de ani de la sfârșitul Primului Război Mondial și a cuprins oficierea Sfintei Liturghii, dar și a unei slujbe de pomenire pentru eroi. Apoi, cei doi întâistătători au depus coroane de flori și au făcut gestul profund de a planta un măslin, ca simbol al păcii.

În contextul acestei comemorări, cei doi Patriarhi s-au întâlnit sâmbătă după-amiază și au avut, potrivit Patriarhiei Ecumenice, „o lungă și fructuoasă conversație cu privire la problemele inter-ortodoxe, în spiritul înțelegerii reciproce și al dragostei frățești”.

Tot în spiritul înțelegerii și al păcii a fost sădit un măslin în cimitirul de la Zeitenlik în care odihnesc: sârbi, ruși, francezi, britanici, italieni și greci, notează Vima Orthodoxias.

La întâlnirea de sâmbătă au participat Mitropolitul Barnaba de Neapolis și Stavroupolis, dar și decanul Facultății de Teologie a Universității „Aristotel” din Tesalonic.

Foto credit: life-events.gr

Comentarii Facebook


Știri recente