Un grup de tineri participanți la Serbarea de la Putna din acest an au făcut un film despre serbarea din 1871

Momente de la Prima Serbare a Românilor de Pretutindeni din 1871 sunt reprezentate cinematografic în filmul artistic „Începutul unui ideal”, realizat la inițiativa unor tineri participanți la „Serbarea de la Putna – 150. Continuitatea unui ideal”.

Premiera a avut loc luni, înainte de Congresul Studențesc Aniversar al Serbării de la Putna din acest an.

Filmul prezintă dificultățile prin care au trecut organizatorii primei serbări și solidaritatea românilor care au contribuit la înfăptuirea ei, înțelegând mesajul profund patriotic și național al tinerilor.

Actorii au fost tineri entuziaști care au dorit să joace în film, în urma anunțului publicat pe rețelele de socializare. Astfel, prin dedicarea și determinarea lor, a fost dus la bun sfârșit scurt metrajul.

Regizorul este Diana Paul, filmarea și montajul sunt realizate de către Ovidiu Ciobanu și Cristian Țuglea, luminile au fost asigurate de Radu Afloarei, machiajul a fost contribuția Mariei Florea, iar costumele au fost oferite de Ateneul Național din Iași.

Foto credit: Captură de ecran

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…