Un fragment din moaștele Sfântului Iacob Putneanul a ajuns la comunitatea românească din Statele Unite

O delegație din partea Mănăstirii Putna a vizitat în perioada 17 mai – 1 iunie comunitatea românească din Statele Unite ale Americii. Părintele Stareț Melchisedec Velnic a oferit românilor un fragment din moaștele Sfântului Iacob Putneanul.

Pe parcursul itinerariului, prima oprire a delegației a fost la Catedrala Mitropolitană „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Chicago, cu prilejul sărbătorii hramului și a împlinirii a 20 de ani de la înființarea Catedralei.

Părintele Stareț Melchisedec a adus sfintele moaște spre închinare.

„Ce l-a apropiat cel mai mult pe Sfântul Iacob de Dumnezeu? Dragostea cea nemărginită, inima cea largă pe care a avut-o, rugăciunea cea neîncetată pentru care s-a luptat”, a spus Părintele Stareț.

„Iată, Sfântul Iacob Putneanul a binevoit ca o părticică din moaștele sale să vină aici în America la dumneavoastră. Deci, iubiții mei, ori de câte ori veți avea ocazia, strigați la el. Ori de câte ori copiii nu vor a vă asculta, spuneți-i, că va ști ce să facă. Ori de câte ori e un impas în familie între soț și soție, plângeți-vă la el, că va rezolva”, a menționat Arhim. Melchisedec.

În continuare, delegația a mers la Mănăstirea „Sfântul Dimitrie cel Nou” din Middletown. Mitropolitul Nicolae al celor două Americi a săvârșit pe 27 mai Sfânta Liturghie în ziua hramului de vară „Înălțarea Domnului”, al Mănăstirii, alături de Părintele Stareț Melchisedec și ceilalți preoți și diaconi slujitori.

De asemenea, s-a citit „Actul de donație” a sfintelor moaște. Acestea vor rămâne în patrimoniul mănăstirii „Sfântul Dimitrie cel Nou”.

La final, Părintele Stareț Melchisedec a susținut o conferință cu titlul, „De vorbă cu Starețul Putnei. Despre Părinții noștri în Domnul. Despre a fi creștin astăzi”. În cadrul conferinței le-a vorbit credincioșilor despre marii duhovnici ai României pe care i-a cunoscut personal, făcându-i astfel, părtași la duhul acestor părinți și oferind astfel modele de viețuire pentru zilele noastre.

Foto credit: Mitropolia Ortodoxă Română a celor două Americi

Comentarii Facebook


Știri recente