Un fragment din moaştele Sf. Irodion va ajunge la Spitalul Victor Babeş din Craiova

Un fragment din moaştele Sfântului Irodion de la Lainici a fost dăruit Bisericii cu hramurile „Sfântul Apostol Andrei” şi „Sfântul Irodion” din curtea Spitalului „Victor Babeş” – Craiova. Moaştele au fost oferite de Mitropolitul Olteniei la finalul liturghiei oficiate joi la hramul Mănăstirii Lainici.

Sfintele moaşte vor fi aşezate în lăcaşul de cult spre închinare tuturor pacienţilor şi medicilor din cadrul spitalului, dar şi celor care vin să se roage în lăcaşul de cult din Craiova.

În omilia de la slujba de joi, mitropolitul a vorbit despre rolul Maicii Domnului în iconomia mântuirii noastre.

„Preasfânta Născătoare de Dumnezeu (…) a venit în această lume, fiind făgăduită dintru început lui Dumnezeu şi adusă astfel în Templul din Ierusalim. Această făgăduinţă era înscrisă în planul Lui pentru că Maica Domnului avea să fie cu adevărat Născătoare de Dumnezeu”, a spus IPS Părinte Irineu.

Mitropolitul Olteniei a afirmat că ocrotirea lui Dumnezeu era prezentă „în viaţa Preasfintei Născătoare şi aceasta nu putea fi altfel pentru că ceea ce primise de la părinţii săi, Ioachim şi Ana, era întru totul după voia Părintelui Ceresc”.

Mănăstirea Lainici este situată în județul Gorj la 32 de kilometri de Târgu-Jiu. Biserica veche a mănăstirii a fost construită la începutul secolului al XIX-lea.

Sfântul Cuvios Irodion a fost stareţ al Mănăstirii Lainici în perioada 1854-1900. Datorită vieţii sale pline de sfinţenie, Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica l-a ales să-i fie duhovnic, numindu-l „Luceafărul de la Lainici”.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a trecut pe Sfântul Irodion în rândul sfinţilor în anul 2010, având dată de prăznuire 3 mai (ziua adormirii sale în Domnul).

Foto credit: Mitropolia Olteniei

Comentarii Facebook


Știri recente