Un film documentar despre Generalul Berthlot realizat de Trinitas Tv va fi difuzat marți la Londra

Filmul documentar Generalul Henri Mathias Berthelot. Bătălia pentru România”, realizat de Mihaela Poenaru și Petru Mihalea (Trinitas TV), cu sprijinul Institutului Cultural Român, va fi difuzat în premieră la Londra marți, 11 decembrie, la Institutului Francez.

Documentarul prezintă momente din timpul Primului Război Mondial, când generalul Berthelot a condus Misiunea Militară Franceză și a reușit să transforme armata regală într-o forță militară redutabilă.

Generalul a fost un personaj cheie în refacerea armatei române după înfrângerile din anul 1916 și cel mai consecvent sprijin în recunoașterea României Mari.

În film au fost intervievate personalități de renume precum: Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române, Adrian Cioroianu, istoric și Ambasador UNESCO, și alți scriitori prestigioși din România și din lume.

De asemenea, este intervievat în exclusivitate nepotul generalului Berthelot, Jean Claude Dubois, care oferă publicului ocazia de a-l cunoaște pe generalul francez în afara frământărilor războiului.

După difuzarea filmului documentar va urma o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul în prezența realizatorilor Mihaela Natalia Poenaru și Petru Mihalea.

Seara va include, de asemenea, o expoziție cu fotografii și documente de arhivă despre Misiunea Franceză din Romania.

Foto credit: Historia

Comentarii Facebook


Știri recente