Un delegat al Patriarhiei Române va participa la Ziua Aviației în Capitală

Părintele Florin Vlădoiu, şef al Secţiei asistenţă religioasă din Statul Major General, este delegatul Patriarhiei Române la ceremoniile religioase și militare care vor avea loc în Capitală de Sfântul Ilie, ocrotitorul Aviației Române.

Evenimentul organizat de Ministerul Apărării Naționale se va desfășura vineri, 20 iulie, la Monumentul Eroilor Aerului, începând cu ora 10:00.

Într-un comunicat de presă emis de MApN se menționează că în zilele premergătoare evenimentului vor avea loc zboruri demonstrative în București pentru pregătire:

„Aparate de zbor din dotarea Forţelor Aeriene Române, Ministerului Afacerilor Interne şi Serviciului Român de Informaţii participă în zilele de 18 şi 19 iulie la zboruri de antrenament în pregătirea ceremoniei dedicate Zilei Aviaţiei şi a Forţelor Aeriene Române, ce va avea loc vineri, 20 iulie, începând cu ora 10.00, la Monumentul Eroilor Aerului din Bucureşti. La antrenamente vor participa avioane de tip F-16 Fighting Falcon, C-27J Spartan, C-130 Hercules, precum şi elicoptere IAR-330 Puma, MI-17/18 şi EC-135”.

Sfântul Ilie ocrotitor al Aviației Române

Primele demersuri făcute în vederea instituirii unei zile dedicate Aviației Române fost demarate de Liga Aeriana Română în anul 1991.

Ziua Aviației Române a fost instituită în anul 1994 printr-un ordin general al Ministrului Apărării Nationale.

A fost aleasă data de 20 iulie, sărbătoarea Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, care devenit ocrotitorul și patronul spiritual al aviatorilor.

Foto credit: monitorulcj

Comentarii Facebook


Știri recente