Un colțișor de Românie: Noua biserică românească din Viena și-a sărbătorit pentru prima dată hramul

Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul a oficiat duminică Sfânta Liturghie și Vecernia plecării genunchilor la noua biserică a românilor din Viena, care și-a sărbătorit pentru prima dată hramul.

„Vedem și în aceasta o manifestare a lucrării deosebite a Sfântului Duh. Practic, biserica de zid este exprimarea exterioară a bisericii din sufletele credincioșilor ortodocși români”, a declarat ierarhul pentru Trinitas TV.

„Au venit din România în Austria în căutarea unor condiții mai bune de muncă și viață și au adus în sufletele lor, în ființa lor, credința lor, trăirile, toată moștenirea lor cultural-religioasă”, a adăugat el.

Ierarhul i-a avut alături pe Părintele Paroh Emanuel-Ștefan Nuțu, pe Părintele Athanasios Buk de la Biserica Ortodoxă Greacă și pe părintele Slaviša Božić de la Biserica Ortodoxă Sârbă din Viena.

Au participat și oficialități din partea statului și a orașului, din partea bisericii romano-catolice, reprezentanți ai Ambasadei României la Viena, ai consulatului și mulți credincioși ai parohiei.

„Prezența și binecuvântarea Părintelui Episcop Sofian au adus multă încurajare noii comunități din Sectorul 2 al Vienei și tuturor celor care se ostenesc cu lucrările de construcție a noii biserici și determinare pentru etapele ce le stau înainte”, a declarat părintele paroh.

„Ne simțim împliniți pentru că, după doi ani de lucrări permanente, putem sluji în noua biserică, ne putem regăsi și odihni în rugăciune, putem organiza programe religios-culturale pentru copilașii parohiei și astfel simțim că în apropierea parcului vienez Prater există un colțișor de Românie și un adevărat Acasă.”

Părintele Emanuel Nuțu, împreună cu credincioșii români din Viena, au realizat în Sectorul 2 al Vienei un așezământ românesc compus din Biserica „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, un bloc de locuințe pentru români, o grădiniță creștină, un magazin cu produse românești, un magazin bisericesc și o agenție de pelerinaje.

Biserica „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din Viena este făcută pe modelul bisericii Mănăstirii Voroneț. În așteptarea frescei, tencuiala biserici a fost refăcută de meșteri români cu nisip adus de la Gura Humorului.

Foto credit: Facebook / Biserica Sfântul Ștefan cel Mare din Viena

Comentarii Facebook


Știri recente