Un centru educativ pentru copiii români din Franța

Centrul educativ și recreativ „Sfântul Nicolae” din Paris își va reîncepe mâine., 18 septembrie 2013, activitatea. Acesta este primul centru educativ franco-român din Franța, în care copiii români pot simți și învăța românește.

Înființat în septembrie 2011, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Iosif, Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale și Meridionale, Centrul educativ și recreativ „Sfântul Nicolae” așteaptă copii cu vârste între 4 și 10 ani, care locuiesc în regiunea pariziană, potrivit Ziarul Lumina. Autorizat de Ministerul Sportului și Tineretului din Franța, centrul își desfășoară activitățile miercurea de la ora 8:30 până la ora 18:00, iar începând cu 28 septembrie, în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30 până la ora 12:30, aici fiind desfășurate cursuri de limbă și cultură română, informează mitropolia.eu.

În cadrul centrului sunt propuse următoarele activități: ora de muzică, unde copiii au posibilitatea să descopere instrumente muzicale, cântece tradiționale românești și multiculturale; activități manuale precum pictură, decorații, colaj etc.; ora de lectură în care sunt citite povești, basme și poezii din cultura română și universală; dans și gimnastică. Principiile educative ale Centrului „Sfântul Nicolae” din Paris sunt cultivarea prieteniei și afecțiunii față de ceilalți copii, în spiritul toleranței și al dragostei, precum și colaborarea strânsă, permanentă și transparentă cu părinții. Cursurile de limba română sunt adaptate în funcție de vârsta copiilor și sunt combinate cu jocuri, cântece, poezii, basme și dansuri tradiționale românești. Grupa mare (7-10 ani) se axează pe scrisul și cititul în limba română și pe studierea istoriei și geografiei României. Dobândirea noțiunilor de bază pentru scrisul și cititul în limba română se realizează după o programă școlară ce utilizează diverse materiale didactice.

Comentarii Facebook


Știri recente