Un britanic s-a convertit la Ortodoxie în Catedrala din Curtea de Argeş

Benthin Mark Louis Ioan, de confesiune anglicană, s-a convertit la Ortodoxie primind Taina Botezului în Duminica a IV-a după Rusalii.

Slujba a avut loc la Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Curtea de Argeș şi a fost oficiată de părintele Solomon Paul, Eclesiarhul Catedralei.

Catehizarea domniei sale s-a făcut în timp şi amănunt, iar duminica trecută a primit Taina Botezului în catedrala noastră, a precizat părintele eclesiarh.

După Botez a primit un Catehism – Învățătura de Credința Ortodoxă și o icoană, precum și îndemnul de a participa la sfintele slujbe ale Bisericii, de a se spovedi, împărtăși, dar și de a aprofunda dreapta învățătură, a spus părintele Solomon Paul.

Luna trecută a mai avut loc o convertire în Eparhia Argeșului și Muscelului, la parohia Găvana III din Pitești.  Cetățeanul american Philip Bruce Trapnell Jr., de confesiune protestantă, a primit Taina Botezului în parohia piteşteană.

Foto credit: Eparhia Argeșului și Muscelului

Comentarii Facebook


Știri recente

Mesajul Patriarhului la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”: Bucuria comuniunii între generaţii | VIDEO

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”, Bucureşti, Palatul Parlamentului, 7 decembrie 2021. Bucuria comuniunii între generaţii  Participarea Bisericii Ortodoxe Române la evenimente din agenda…