Un an fără Părintele Marius-Gabriel Bărăscu: Sfânta Liturghie şi slujbă de pomenire

Părintele Marius-Gabriel Bărăscu a fost pomenit sâmbătă la un an de la trecerea sa la Domnul.

Sfânta Liturghie şi slujba de pomenire au fost oficiate de un sobor de clerici, în 8 august, chiar în ziua în care ar fi împlinit 36 de ani, la Parohia Parava unde Părintele Bărăscu şi-a desfăşurat activitatea misionară.

În cuvântul rostit, Părintele Vasile Abageru, Protoiereul Protopopiatului Sascut, a reiterat calitățile Părintelui Marius-Gabriel Bărăscu.

„Soț, tată a patru copii, preot liturghisitor neobosit al Sfintei Liturghii, misionar cu timp şi fără timp, duhovnic al multor tineri, filantrop al oamenilor aflați în suferință din parohie și din multe locuri știute doar de el”.

Protoiereul de Sascut a mai afirmat că Părintele Marius „nu a murit, ci veghează în rugăciune și slujire înaintea Preasfintei Treimi  pentru toți cei din familie și parohie, prieteni și cunoscuți care îi poartă vie amintirea și pomenirea”.


Prezbitera Petronela Bărăscu: Am primit viața în dar, suntem datori s-o prețuim ca timp al mântuirii


Părintele Marius-Gabriel Bărăscu a plecat la cele veşnice în urma unui accident rutier în ziua de 7 august 2019, cu o zi mai înainte de a împlini vârsta de 35 de ani, şi a fost înmormântat în 11 august 2019.

Preoteasa Bărăscu Anca Petronela și cei patru copii pot fi sprijiniți prin donații online la următorul link sau direct în contul în lei RO94BTRLRONCRT0271354301.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului


Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica & @BasilicaPhotos

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro!

Comentarii Facebook


Știri recente