Un an de la hirotonia întru arhiereu a Preasfințitului Părinte Mihail, Episcopul Australiei și Noii Zeelande

Sărbătoarea Intrării Domnului nostru Iisus Hristos în Ierusalim aduce cu sine multe bucurii duhovnicești tuturor binecredincioșilor creștini de pretutindeni, dar mai ales acelora care, printr-un eveniment personal, s-au legat sufletește de această sfântă sărbătoare.

Un astfel de eveniment s-a petrecut în anul 2008, cu ocazia Floriilor, când, în cadrul Sfintei Liturghii, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și a unui sobor însemnat de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, a fost oficiată la Catedrala Patriarhală din București slujba hirotoniei întru arhiereu a Preacuviosului Arhimandrit Mihail Filimon, Vicarul Sfintei Arhiepiscopii a Bucureștilor. Preacuvioșia Sa a primit harul arhieriei pentru a păstori clerul și credincioșii din cadrul nou înființatei Episcopii a Australiei și Noii Zeelande.

Românii ortodocși prezenți pe continentul australian, sub păstorirea Preasfințitului Episcop Mihail, sporesc în număr și în viața duhovnicească, iar înființarea de noi parohii și numirea de noi preoți dovedește acest lucru.

Împlinirea unui an de la hirotonia întru arhiereu reprezintă un eveniment simbolic al slujirii lui Dumnezeu și a Bisericii, iar, cu această ocazie, dorim Preasfințitului Părinte Mihail Episcopul Australiei și Noii Zeelande „să locuiască în casa Domnului întru lungime de zile” (Ps 22, 7).

Sursa: Sectorul Comunități Externe

Comentarii Facebook


Știri recente