Un an de implementare a proiectului Caravana cu povești

Peste 210 copii din cinci comunități sărace din județul Dolj au beneficiat, în ultimele 12 luni, de activitățile proiectului „Caravana cu povești”. Rezultatele proiectului, la un an de implementare, au fost prezentate joi, 12 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Centrul „Mitropolit Firmilian”, informează „Ziarul Lumina”. Activitatea s-a desfășurat prin Asociația „Vasiliada”, ONG patronat de Arhiepiscopia Craiovei, în parteneriat cu CEZ România și Asociația „Fapte bune pentru comunitate”.

Proiectul „Caravana cu povești” și-a propus să dezvolte interesul copiilor din comunități rurale sărace de a citi povești, crescând astfel cu modelele și eroii din basmele românești. În cele 12 luni de implementare a proiectului, copiii din localitățile Lipovu, Ocolna, Busu, Sălcuța și Salcia au avut posibilitatea de a se întâlni cu voluntarii celor două asociații, în mai multe ateliere de lucru, în cadrul cărora aceștia au citit copiilor basme românești și i-au implicat în diferite activități de dezvoltare personală, pornind de la morala poveștilor citite. „Acest proiect a avut rolul de a aduce copiilor din cinci comunități sărace ale județului Dolj bucuria poveștilor, bucuria întâlnirii cu eroi din basmele populare românești, iar în același timp ne-a adus și nouă aminte de eroii basmelor noastre din copilărie și de felul în care aceste povești ne-au marcat. Trebuie subliniat că acest proiect a crescut foarte frumos în cele 12 luni, iar dezvoltarea și maturizarea acestui proiect nu ar fi fost posibile dacă nu am fi întâlnit în partenerii noștri oameni dedicați, responsabili social, interesați de felul în care se derulează proiectul”, a spus pr. Adrian Stănulică, directorul Asociației „Vasiliada”.

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…