Un an de activitate la Centrul social „Sf. Nicolae” din cartierul sibian Turnișor

Centrul social-educațional „Sfântul Nicolae” de la vechea biserică din cartierul sibian Turnișor a sărbătorit joi, 27 martie, un an de la inaugurare, potrivit mitropolia-ardealului.ro. Momentul a fost marcat printr-o slujbă de mulțumire, urmată de o recepție la care au participat toți voluntarii implicați, preoți, asistenți sociali și cei 13 copiii beneficiari ai serviciilor de la centrul de zi din parohia sibiană.

Sărbătorirea unui an de implicare activă în viața și mai ales în educația copiilor din familii defavorizate ale cartierului Turnișor a început în Biserica „Sfântul Nicolae”, unde preotul paroh Ciprian Creangă și preotul Tiberiu Kiss, inspector social de la Departamentul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, au oficiat o slujbă de mulțumire. În biserică au fost prezenți cei 13 copii care primesc la centrul social masa de prânz și participă la diferite activități educaționale, cadrele didactice voluntare din parohie și de la școlile din cartier, asistenți sociali, părinți și credincioșii care sprijină activitățile din Turnișor.

La finalul slujbei religioase, preotul Ciprian Creangă a mulțumit tuturor celor implicați în acest proiect social și a subliniat necesitatea participării active a parohiilor în asemenea activități social-educative.

Un nou sediu al centrului

Copiii au primit, apoi, masa de prânz, iar invitații au avut posibilitatea să afle mai multe despre centrul parohial. În viitorul apropiat, ne-a spus pr. Creangă, se vor demara lucrările de construcție la un nou sediu pentru centrul social parohial, cu spații moderne și suficiente pentru extinderea activităților și mai ale pentru primirea mai multor copii din cartier. Primăria Sibiului va oferi parohiei un teren în apropiere pentru realizarea acestei construcții, astfel încât copiii să se bucure de toate condițiile prielnice activităților extrașcolare.

Comentarii Facebook


Știri recente