Un album pentru Anul omagial 2021: „Diaspora Bisericii Ortodoxe Române”

Volumul „Diaspora Bisericii Ortodoxe Române”, publicat la Editura Basilica a Patriarhiei Române, trece în revistă centrele eparhiale și reprezentanțele Bisericii noastre din afara granițelor României.

Publicat într-un format prietenos și ușor de consultat, albumul prezintă date relevante și imagini de la evenimentele marcante ale comunităților de români din afara granițelor.

Cartea, care marchează începutul Anului omagial 2021, al pastorației românilor din afara României, este prefațată de Părintele Patriarh Daniel.

„Cunoscând numărul mare al românilor aflați în afara României (estimat în prezent la aproape zece milioane, și anume șase milioane de români care trăiesc în comunitățile istorice sau tradiționale din țările aflate în vecinătatea României și patru milioane de români care trăiesc în comunitățile bisericești din diaspora), Patriarhia Română sprijină eforturile românilor ortodocși stabiliți temporar sau definitiv în străinătate, pentru păstrarea identității lor religioase, etnice, lingvistice și culturale”, scrie Patriarhul României.

Antarctica este singurul continent unde Biserica Ortodoxă Română nu este reprezentată. În restul lumii, românii au patru mitropolii, patru arhiepiscopii, 10 episcopii și nouă reprezentanțe și comunități.

Albumul costă 78,4 lei și poate fi comandat online din Librăria Cărților Bisericești.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente